Jdi na obsah Jdi na menu

REPORTÁŽE a ČLÁNKY ZDE (kompletní NOVINKY od roku 2013)

Všechny aktuality kolem oddílu Stars Praha naleznete na našem FACEBOOKU

https://www.facebook.com/StarsPraha

 

1.9.2013

International days of speedskating Großenhain 31.8.-1.9.2013

Stars Praha

 

1. místo - Miky Brzoň (12 závodníků)

 

4.místo - Eliška Procházková (7 závodnic)

4.místo - Lukáš Čech (4 závodníci)

6.místo - Dominik Brzoň (10 závodníků)

7.místo - Verča Říhová (17 závodnic)

7.místo - David Štěpánek (pouze 1 závodní den - 11 závodníků)

8.místo - Pavel Procházka (11 závodníků)

10.místo - Anička Bílková (pouze 1 závodní den - 20 závodnic)

10.místo - Karolína Čechová (12 závodnic)

11.místo - Nikola Skřivánková (pouze 1 závodní den - 20 závodnic)

6.místo - trenér Pavel Zajpt (pouze 1 závodní den - 6 závodníků)

 

GRATULACE VŠEM, JEZDILI JSTE PERFEKTNĚ!

výsledky - http://grv-skater.de/Data/Uploads/Files/2013/Ergebnisliste%20SST2013%20GRH.pdf  

 

 

1.6.2013

Všechny aktuality kolem oddílu Stars Praha naleznete na našem FACEBOOKU

 

 

 

17.3.2013

 

Vítáme v našem oddíle INLINETALENT Stars Praha nové tváře, nové hvězdy.

Náš oddíl je teď už i jejich oddíl a my jim přejeme mnoho úspěchů a ať se jim v novém oddíle daří a jsou spokojeni. Máme z jejich příchodu velikou radost a moc se těšíme na spolupráci, která věříme bude úspěšná.

Přichází několikanásobný mistr ČR, vítěz Českého poháru a reprezentant Ondřej Suchý(senior) a vícemistr Evropy 2010 v maratonu Adam Adlt (junA).

Trochu neskromně bych si dovolil událost označit za přestupovou událost roku.

 

Ještě jednou VÍTEJTE!!!

 

ondrabadstars.jpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

adltstar2.jpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEJNOVĚJŠÍ PROMO VIDEO ELITNÍHO JUNIORSKÉHO A SENIORSKÉHO TÝMU NALEZNETE ZDE - 

 

 

 

 

 

 

 

23.1.2013

KALENDÁŘ INLINETALENT Stars Praha 2013 - INLINE SPEEDSKATING

Dnes vyšel historicky první kalendář našeho oddílu. Za realizaci týmového focení patří velké poděkování Goranovi.

 

2013_00.jpg

 

2 - 4.1.2013

Skate Labs 2013 - Skate arena Geisingen

Česká výprava byla čerpat zkušenosti na mezinárodním inline kempu Paola Marcelloniho v Německém Geisingenu. Za účasti Itálie, Švýcarska, Německa a Česka tak proběhlo jedno z dalších legendárních Skate Labs Paola Marcelloniho. Tentokrát to nebyl jen sám Paolo, který se závodníkům věnoval. Ale měl s sebou na pomoc několik trenérů a specialistů na suchou přípravu a strečink. Kempu se účastnili i představitelé svazu ČSKB, předseda Michal Hrazdíra a Martin Máčel, čerpali tak poznatky nejen o výstavbě jedné z nejlepších skate arén pro inline rychlobruslení, ale i řadu dobrých typů směrem k rozvoji našeho sportu u nás od jedné z nejpovolanějších zemí, nejúspěšnějších evropských bruslařů z Itálie. Za oddíl Inlinetalent Stars Praha si okusili jak vypadá profesionální tvrdá závodní příprava Eva Praibišová, Dominik Brzoň a David Štěpánek. Sestavu doplnil mladý Martin Máčel jezdící za Men X-Black Ice. Nechyběla ani Linda Brzoňová, která už je naší nepostradatelnou patronkou pro komunikaci s Itálií. Byla to pro nás opět další nová zkušenost, společný trénink s řadou výborných borců byl přínosný a velmi inspirativní. Myslím, že si mohu dovolit napsat, že všechny naše závodníky kemp posunul motivačně o další velký kus dál a dodal jim další chuť se zlepšovat. Naši si prošli tři náročné tréninkové dny, kdy hlavně rychlostní úseky byly pro ně tvrdým oříškem a testem jejich techniky. Technicky se zatím nemůžeme rovnat, ale nedá se tvrdit, že bychom výrazně zaostávali. Je zkrátka na nás všech neúnavně dál pracovat. Právě díky pomoci Paola Marcelloniho víme už mnoho a je opravdu nyní potřeba jen pracovat a pracovat. Vše má svůj čas a místo. Jakožto trenér naší výpravy mohu být jen spokojen. Dostalo se našim závodníkům kvalitnímu tréninku a navázali nové přátelské vazby. I navazování nových přátelství je důležitou součástí, sport se tak stává zábavnějším, opouští tak mnohdy od nepříjemného drilu a závodník získává nové obzory a jazykovou výbavu.
Trénink byl zaměřen především na rychlost a správné technické projetí zatáčky v rychlosti. Následoval intervalový trénink, štafety a úseky na udržení předepsaného tempa na kolo. Tempo se u nejlepších pohybovalo pod 18" na kolo. Zajímavé byly tréninkové sestavy bez bruslí (připravujeme dokument se zajímavými cviky), speciální strečink pro bruslaře se zameřením na udržení správného postavení pánve a polohy kolene. Program byl laděn dvoufázově vždy do intenzivních tří hodinových bloků. Pro Paola a Italy pak bylo velkým zpestřením (a dostalo se nám velkému uznání) za trénujícího předsedu, který neváhal vyzkoušet místní vyhlášenou dráhu a troufl si společně se mnou a Martinem Máčelem na legendární Dobbin sprint. Pro Italy opravdu velké překvapení, zřejmě se ještě nikdy nesetkali s tím, že také představitelé svazu aktivně jezdí :o) Bonbónek na závěr a radost všem udělala účast a společný trénink s Livio Wengerem, vícemistrem světa 2012 v juniorech A, známým a oblíbeným jezdcem z Powerslide týmu. Pro zájemce z řad Českých oddílů bude další příležitost na trénink pod vedením Paola Marcelloni na dalším Skate Labs, které se bude konat v Itálii v termínu 7.4.-14.4.2013.

Pavel Zajpt